Category


Residential

B67

The original building, located in an area in transformation within Barcelona’s 22@ District, was in a state of despair due to insufficient maintenance. Nevertheless, it presented a series of elements which offered glimpses of the building’s great potential. The building was split into six homes, all of which, for the most part, conserved their original..

DEEP

The first contact we had with the couple, who were seeking to convert their old flat in the Eixample district into their new home, was through a descriptive dossier that they had prepared. On the cover was a family photograph: the two of them and their two children riding bikes. Although they enjoyed outdoor sports..

ALIOLI

This three-storey terraced house with a trafficable roof is located on a pedestrian street in the district of Gràcia. Our client, looking for a building that could become the family home for several generations, needed four double bedrooms and two separate common areas for the family, as well as a light and airy basement in..

ROC BUILDING

When working on an existing building, prior to making any modifications, it is important to get an overview of the property. This starts with a study of its structural reinforcements, to identify any of the deteriorated elements and decide on the most efficient way to strengthen them. The execution of the demolition work, placement of..

CALDRAP

Located in one of the first high-rise buildings in Barcelona, on a busy road at the entrance to the city, this house conceals something very surprising. Its partitioned interior leads to a luscious apple-green oasis, full of sunlight. However, this outdoor space was all but imperceptible from the apartment itself. Therefore, from the outset of..

ESCALES PARK

Renovation of a duplex located in the residential complex designed by J.Ll. Sert in the 1970s. The apartment forms part of a complex that originally consisted of 26 homes inspired by the duplex model of the Immeubles-Villa of Le Corbusier. The original plan was based on a low-density residential complex, one of the blocks occupying..

CARDEDEU

The house is set on the slopes of Vallcarca i Penitents, which belongs to the district of Gracia. The area is characterised by steep streets and narrow passageways, leading to houses that sit high above the city and enjoy distant views of Collserola. This area is served by good transport links to the centre of..

THE DUKE

THE DUKE’s location could not be better. It combines the advantages of living in the historic centre of Barcelona with direct views of the sea and a nearby square in the process of being redeveloped. Taking these values into account, the vision for this project was clear: to open the apartment up to the street..

CASA JES

This century-old dwelling is located just around the corner from Els Jardinets de Gràcia, in a building with a double façade tipology, one facing a quiet street, the other oriented towards a sunny interior block courtyard. The property’s original features were very well preserved, with the exception of the kitchen and bathroom, which were updated in..

BARCELONETA BUILDING

Situated next to the Port, the Barceloneta District has a privileged position within the city of Barcelona.  As part of the urban renewal motivated by the Barcelona‘92 Olympic Games, several and intensive urban interventions were made to revitalize the district and open it towards the sea, making it one of the most heterogeneous, touristic, and..

CASA SAL

For nook there are two different types of projects from the client’s point of view:  that of an owner who will live on the dwelling, and those focused for an unknown user (for example, a rental apartment).  On commissions for the first example, we try get to know the client’s day to day customs and..

MARIA & CUBI

This project for an interior refurbishment arrived to us from the district of Sarrià-Sant Gervasi. Our client, a young woman with very clear ideas had a single premise for the project: The apartment was going to be just for her but it had to be thought after as a future family home.

FLATMATE

Following the years after the civil war, the economic perils did not allow the city to expand and yet Barcelona experienced a considerable increase of population.  Barcelona’s industrial past allowed it to recover slightly quicker than the rural, more agriculture-based economies of the rest of the country, attracting many families that were in search of..

THE WALL

The owners, who have been living in Barcelona for quite some time, were looking for a home where they could start a new professional and family adventure.  They contacted us with two different apartments, from which it was very hard to choose from, but had a very clear idea of their needs. We adapted this..

MASTER WINDOW

To intervene in a home in which it has been lived in for more tan 30 years and will continue to be lived in is very different from doing it in a space who’s history is completely alien to new owners. There tends to be a series of acquired habits that one does not wish..

HOUSE OF MIRRORS

The projects we have done so far have had very centric locations within the city of Barcelona:  Ciutat Vella, Eixample, Gràcia, Poble Nou… This time, however, it was at the centre of it all. Located in Plaça Catalunya, the first thing we did was to look out from the generous balcony doors to the urban..

SARDENYA

We found ourselves with a dwelling in Barcelona’s Eixample District, located in one of its iconic chamfered corners, a situation that implicated certain peculiarities in terms of distribution and structure, main points in our proposal.  Its beams, perpendicular to the walls that support them, become a fan as they meet the chamfered edge in order..

ES GARBI

Bordering the Mediterranean Sea, the Camí de Ronda is a historical coast path that connects the villages and beaches of the Costa Brava. Along the way, we find this house, part of a protected complex, in an unbeatable location. The result of the restoration and renovation is a house that is true to its traditional,..

JUNO’S HOUSE

Our clients purchased a row house with the intention of doing a modest refurbishment: to renovate the kitchen, opening it to the living room, adding a new bathroom and give the whole a fresher look. When the works began, however, we detected that the quality of construction was extremely poor and that each level was..

THE BOOKCASE

The apartment, located in a building in Raval, just a few metres from La Rambla, is an achievement of space. As you walk in, it opens up from the main façade to the rear terrace, which looks over the Boqueria market. Initially, we were surprised to see that the apartment occupied the entire floor of..

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies