The owners were looking for a home for their family of three, in which the common space would be the main focus. With this in mind, it was decided to give the bedrooms and other spaces secondary importance, while ensuring their functional and storage needs were still met. This important step allowed us to modify the existing layout and create a wide, open day-time area: an all-in-one living room, dining room and kitchen.

This space, fully connected to the outdoor area via the large glass gallery, is where most everyday activities take place. Integrating the mixed gallery space allowed us to create a single area. The gallery would become the main room of the apartment, both in terms of space and functionality, with multiple uses, as a dining room, lounge and laundry area.

In addition, the bespoke sofa can be transformed into a bed for guests, or simply a place to read or have a siesta. The bedrooms were downsized to a bare minimum, leaving enough space for the beds and wardrobes. In order to achieve the required storage space, a utility room was included, for general household items, and a dressing room was installed in the bedroom to extend its size.

As for the materials used in the project, every effort was made to stick to those used in the original building, emphasising all its characteristic elements. The original woodwork was recovered and the ceramic vaults and metal beam structures were left exposed. The materials used in this project were limited to those previously present: wood, marble and ceramics. This combination is present throughout the apartment and serves as a common thread that connects all the rooms. The general colour scheme used is neutral, so as to enhance the original features. As a result, the wood and terracotta tones of the vaults stand out.

MORE PROJECTS

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies