The existing design was based on a classic layout of common spaces, consisting of a foyer, an independent living room, a dining room and a kitchen closed off from the rest of the rooms. The separate spaces only connected to the central zone via a corridor.

The basic structure of the house combines wooden trusses, beams, joists and vaults, which we were able to uncover. The first decision taken by the architects and owners was to expose the bare elements that make up the skeleton of the building. By doing so, we were able to showcase the evolution of the house, telling the story of its various expansions and modifications.

Renovation work took place throughout the building; the façades, roofing and garden areas were all restored. The general volume was maintained and, together with the owners, we decided to keep the main staircase in the same place.

The owners were looking to transform the house into a comfortable home for their family. Somewhere that would allow the independent use of the secondary rooms and, at the same time, communal use of the main spaces overlooking the garden.

We made no change to the number of rooms in the house, but we did away with any secondary corridors and connections between the different rooms. This allowed us to enlarge the common space substantially. With the incorporation of the kitchen into the rest of the common space, the the penetration of natural light and interior transversal views were improved.

On the upper floor the bathrooms were updated. In the main bedroom the general organisation of the spaces was maintained, however, the wooden trusses enrich the room by essentially creating a space within a space.

MORE PROJECTS

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies